Innebandy i Täby

För den som är intresserad av att spela innebandy i Täby finns det ett självklart val. Täby FC, som idag är världens största innebandyförening, har en mycket stor verksamhet och vänder sig både till professionella och för de som vill spela mest för att ha roligt och träffa vänner.

innebandy

Föreningen startades upp i mitten av 90-talet. Då som en undersektion till IFK Täby. Detta var då en sammanslagning av Täby och Näsby. Intresset hade alltså varit relativt lågt men från och med 90-talet vände det uppåt.

Från början bestod föreningen av några få pojklag samt ett herrlag, men år 2003 togs ett stort kliv då föreningen fick införliva Ulriksdal. Detta lag låg då i dividsion 2 medan Täby IFK Täby spelade i 7:e divisinen. Men tack vare detta fick alltså laget mycket snabbt en ”genväg” genom divisionerna och spelade i andra divisionen. Framgången var ett faktum och de klättrade även en division till innan det vände och de föll ur.

Intresset ökade och behovet av att stå på egna ben var stort. Det resulterade i att Täby FC år 2006. Tanken var att Täby IS skulle ingå i denna föreningen istället för att bli en ”konkurrerande” förening. Men av olika orsaker blev det inte så och enbart undersektionen som har sin början på 90-talet skapade Täby FC.

Samma år gick innebandyföreningen Caperio/Råsunda in i Täby FC vilket var ett lyckosteg för de bägge. Första året som det nya laget var med i Elitserien vann man silver och målvakten Daniel Ramsin fick utmärkelsen ”Årets Rookie” efter att ha året innan spelat i division 1.

Tack vare att flera föreningar har ingått i Täby FC är idag föreningen världens största förening inom innebandy. Detta med drygt 1500 spelare varav ca 30% är kvinnor.

Läs mer om klubben eller se vilket lag du eller dina barn kan spela i på dess hemsida http://www.svenskalag.se/tabyfc