Ta steget från innebandy till ishockey

Stegen är inte allt för långa att ta från innebandy till ishockey. De påminner mycket om varandra även om det är två helt olika sporter. Du spelar innebandy med klubba på en plan och det är en mycket snabbare sport än vad hockey kan tyckas vara. Även det kan hända mycket i hockey relativt snabbt.

Hockeyutrustning

Inom ishockey så krävs det mycket mer utrustning än vad det gör i innebandy. Skydd som gör att att du klarar dig mot hårda tacklingar och den hårda pucken om du skulle stå i vägen för ett slagskott. Om du planerar för en hockeykarriär som utespelare så kan du se det utbudet här. Ska man spela hockey så måste man använda rätt utrustning. Så klart så kan man tycka att hjälm, skridskor och klubba är ju det som är det viktiga för att kunna spela men resterande utrustning är också en stor fördel att ha på sig under match.

Innebandyutrustning

Inom innebandy så är det inte alls lika mycket fokus på utrustning. Det som kan vara bra att tänka är vilka skor som man använder. Det ska vara skor med en bra sula som ger dig ett bra grepp på innebandyplanen. Så klart är valet av klubba också viktigt. I övrigt så är det inte så mycket skyddsutrustning om du inte står i mål. Då kan ett galler som skyddar ansiktet vara bra. Men också ett par bra handskar för att kunna fånga bollen utan att det gör ont i handflata och fingrar.

Bra träning om inte annat

Oavsett om du väljer att spela innebandy eller ishockey så är det mycket bra träning om inte annat. Att röra på sig är viktigt och det gäller att man hittar en sport eller idrott som man trivs med. Det kanske blir så att du spelar både ishockey och innebandy. Hockey på vintern och innebandy under sommarhalvåret. Det är en stor fördel att hålla igång med någon form av sport.