Innebandy vs ishockey

Visst finns det likheter mellan innebandy och ishockey och om man fråga en hockeyspelare så faller det sig nog mest naturligt att hålla på med hockey och vice versa. Vad man ska komma ihåg är att innebandy är en vidareutveckling av den verkliga bandyn på is och där kommer man nog närmare ishockey än innebandy.

hockey-innebandy

Framförallt så är det underlaget som skiljer sporterna åt och utrustningen, mycket för att hockey till viss del är mycket hårdare då det är ett snabbare spel och det skiljer en hel del mellan de klubbor som används vid ishockey och innebandy. Även om innebandy är en snabbsport så behövs inte skyddsutrustning i samma utsträckning som vid ishockey.

Ishockeyklubbor

Det finns flera olika typer av ishockeyklubbor att välja bland och det kan vara lätt att välja någon som en favoritspelare spelar med, men tänk på att den ska passa dig. Så bästa är att prova olika varianter innan du bestämmer dig för vilken klubba som passar dig bäst. Allt eftersom du växer så får du byta upp dig mot mer passande klubbor.

Innebandyklubbor

Klubborna inom innebandy är betydligt kortare är en klubba för ishockey och idag så tillverkas innebandyklubborna i någon form av kolfiber eller kompositmaterial. Liknande som med hockeyklubbor så är det bar att testa ut vilka som passar din spelstil bäst. Samma sak här ju mer du växer och blir längre så bör du byta upp dig mot längre klubbor.