Kurs i barn HLR för innebandytränare

När olyckan är framme och du som innebandytränare behöver få igång andning och blodcirkulation är det närmast avgörande för barnets liv om du kan utföra en riktig hjärt-och lungräddning.

innebandy

Själva hjärt-och lungräddningen består av att man blåser in luft i barnets mun för att hjälpa det att andas samtidigt som man utför bröstkompressioner för att hjälpa blodet att cirkulera i kroppen. Det är mycket ovanligt att hjärtat slutar att slå hos ett barn, men om det skulle inträffa kan det vara absolut livsavgörande för barnet om det får hjärt-och lungräddning på rätt sätt inom ett par sekunder.

Livshotande tillstånd

Särskilt barn är väldigt känsliga for syrebrist vilket gör det viktigt att ge mun-mot-mun-andning så fort ett akut läge där barnet inte längre andas uppstår. Om kroppen inte får tillräckligt med syre slutar till sist hjärtat att slå, och då måste man genast försöka få igång hjärtat med hjälp av bröstkompressioner. Är kroppen utan syre för länge kan detta leda till bestående hjärnskador hos barnet. Om du inte behärskar hjärt- och lungräddning men vill lära dig kan du kontakta ett företag eller en organisation som ger utbildningar.

Särskilda hjärt- och lungräddningskurser för barn

Det finns särskilda kurser i första hjälpen där man lär ut hjärt- och lungräddning som ska utföras på barn. Kurserna finns både online och att ta del av i verkligheten, men självklart kan det vara mest praktiskt att lära sig öga mot öga med en kursledare. Då kan man få både vägledning medan man övar på hjärt- och lungräddning samtidigt som man är flera som kan hjälpa varandra. Flera företag som erbjuder HLR-kurser har hemsidor där du enkelt kan boka ett kurstillfälle eller anmäla dig till deras nästa utbildning. Du kan då också be om att få en särskild kurs där deltagaren eller deltagarna får lära sig om hur man utför hjärt-och lungräddning på barn.