Innebandy-VM 2014

VM i innebandy står för dörren och i år har turen kommit till Sverige att arrangera mästerskapet. Det brukar garantera rejäla folkfester och vårt svenska landslag är kraftigt favorittippat. 

innebandy

Innebandyn har visserligen vuxit från att endast ha spelats i några länder till att nu ta plats i många andra delar av världen, men det är ändå det svenska landslaget som har störst rutin och erfarenhet av tidigare mästerskapsfinaler. En stor fördel för svenskarna är att de allra flesta spelar i den svenska ligan. Den rankas som världens bästa innebandyliga och ger spelarna regelbunden matchning mot de allra bästa. I år spelas dessutom mästerskapen i Göteborg.

Att hitta spelvärda odds i innebandy-VM kan därför kräva en del research, men mästerskap bjuder ofta på en del godbitar. Eftersom det svenska laget är så pass uppskrivet kommer de att kunna spelas till mycket låga odds, vilket inte passar den som vill ha lite större marginaler i sitt spelande. Sveriges största konkurrenter till titeln är Finland, Schweiz och Tjeckien, och där kan det finnas större spelvärde att hämta, vilket du också kan se på tippat.se. Sverige är regerande mästare, men dessförinnan tog Finland två raka mästerskap så många spelare har erfarenhet av stora matcher.

Innebandy-VM är inte bara en kamp om titeln för de fyra stora länderna. Det är också en chans för mindre utvecklade innebandyländer att få visa upp sig och skaffa sig värdefull internationell rutin. I Sverige 2014 kommer länder som Sydkorea och Australien med lag, vilket är ett bevis på att innebandyvärlden fortsätter att expandera.

Ännu har de kanske inte kvalitet att utmana om några medaljer, men med ett växande intresse kommer ökade resurser vilket kan bidra till att fostra kommande storspelare. I VM i december kommer arenorna att vara fullsatta med nyfikna fans som förväntar sig en sprakande turnering där både skrällar och favoritsegrar lär spela en avgörande roll.

Här ser vi ett klipp från Sveriges genrep inför VM, och det såg minst sagt bra ut i segermatchen mot grannlandet Norge. 10-3 blev resultatet och nog verkar formen vara god.