Utrustningen man behöver

En av de stora fördelarna med innebandy är så klart att man inte behöver investera en massa pengar i väldigt dyr utrustning för att börja spela. 

innebandy

Ska man börja spela kan man egentligen köpa allt från en och samma butik utan några som helst problem. Det är egentligen bara för sådant man kanske vill ha utanför grundutrustningen som tvingar en till att leta på flera ställen.

Det är lätt hänt att man huvudsakligen tänker på bandyutrustning som det som spelarna ute på plan använder. Men man ska inte glömma att målvakter faktiskt använder annan utrustning till stor del.

Spelarnas utrustning

Klubban är så klart det mest centrala för någon innebandyspelare som inte står i mål. Längden på klubban beror mer eller mindre endast på ens egen längd. Barnklubbor är mellan 60-80 cm medan ungdoms- och vuxenklubbor är mellan 85-100 cm.

Det som egentligen kostar mest är nog skorna. Här gäller det att satsa på ett par bekväma och funktionella inomhusskor. När det gäller kläder är det vanligast att spelare i ett par shorts och en kortärmad tröja.

Målvaktens utrustning

Målvakter i innebandy använder till skillnad från målvakter i hockey inte någon klubba för att skydda målet. Istället har de bara ett par handskar för fånga bollen. Ofta i golf- eller ridmodell för att ge bättre greppförmåga.

Men eftersom det många gånger är svårt att fånga bollen räcker det ju med att helt enkelt blockera den. Av denna anledning har målvaken oftast mjuka byxor och en långärmad tröja. Och för att ingen ska få skador i ansiktet bär målvakter även en hjälm. Då en målvakt ofta kan behöva falla på knä för att blockera ett skott är det även standard att de har på sig knäskydd.

Anledningen till att målvakter inte har stora skydd eller någon klubba beror på reglerna, som säger att målvakten inte får använda eller ha något på sig som ytterligare blockerar målet. Det krävs helt enkelt teknik och reaktionsförmåga för att blockera bollen.