VM-finalen

Inte helt oväntat blev det Sverige som Finland fick möta i finalen i innebandy-VM. Finland blev först klara för finalspel genom att vinna över Tjeckien med 6-3 i sin semifinal. Det spekulerades naturligtvis vilka de skulle få möta i finalen.

Innebandy

Finland har mött svenska Tre Kronor åtta gånger av tio möjliga finaler. Mika Kohonen gjorde ett av målen i semin och sa sedan till Sportbladet att spela mot Sverige är det roligaste som finns. Kohonen är nära nog ikonisk och är mångas favorit trots, eller kanske tack vare, sin ålder på 37 år.

Han fick som han ville. Tre Kronor snurrade upp Schweiz ordentligt i sin semifinal det blev en överlägsen seger med målsiffrorna 10-1. Extra roligt var det för Kim Nilsson som är Sveriges enda utlandsproffs i innebandy. Kim spelar i det Schweiziska laget Grasshoppers som har sin bas i Zürich och det var extra roligt att få spela mot sina kompisar.

Dom borde ha lärt sig, det går inte att komma förbi mig, sa han till Sportbladet med anledning av att han lyckades ta bollen från motståndarna redan två minuter in i matchen och slå en målgivande passning till Patrik Malmström.

Att det blev just Sverige och Finland som fick mötas i finalen var nog ingen överraskning. Spelbolagen visade ganska låga odds för båda lagen som världsmästare så det kan nog sägas vara ett väntat världsmästarmöte.

Även finalen gick Tre Kronors väg även om det såg mörkt ut i början. Finland snodde åt sig ledningen och gick upp till 0-2. På ett mirakulöst sätt lyckades Tre Kronor vända den dystra bilden till 3-2 vilket blev slutresultatet. Tre Kronor har blivit världsmästare i åtta av tio finaler och menar att de nu är större än sina kollegor i hockeyrinken.