VM 2014 – så gick det

Mellan 6 och 14 december förra året avgjordes som bekant innebandy-VM i Göteborg med spel i Scandinavium och Lisebergshallen. Här kommer en liten tillbakablick på hur det egentligen gick.

Totalt deltog 16 nationer i VM fördelade på fyra olika grupper, där de högre rankade nationerna spelade i två grupper medan de lägre rankade återfanns i de två andra grupperna.

För Sveriges del, som tillsammans med Finland, Lettland och Tyskland utgjorde grupp A, blev gruppspelet ingen vidare dramatiskt historia. Tre raka segrar och 29-7 i målskillnad. Sverige och Finland direkt till kvartsfinal.

Grupp B med Tjeckien, Schweiz, Norge och Estland slutade som väntat med att Tjeckien och Schweiz gick direkt vidare till kvartsfinal.

Från kvartsfinalerna tog sig sedan som väntat de fyra bästa lagen i gruppspelet och därifrån gick precis som vanligt, får man väl säga, Sverige, efter seger mot Schweiz med 10-1, och Finland, efter seger mot Tjeckien med 6-3, vidare till final.

Som väntat blev finalen en tuff och tät kamp inför drygt 12 000 åskådare i ett kokande Scandinavium där Sverige avgjorde en bit in i tredje perioden med ett 3-2-mål signerat Henrik Stenberg. Segern innebar att Sverige tog hem sitt andra raka VM-guld och det åttonde totalt.