Innebandy passar alla

Idag är det väldigt många som spelar innebandy, professionellt, för motion eller bara som en hobby. Det lockar spelare i alla åldrar, från barn i småskolan till 40-åringar, och det är dessutom lika populärt bland pojkar som flickor.

Innebandy

Man behöver inte satsa på att gå med i en förening för att börja spela innebandy, det är en bra form av motion och allt man behöver är ett par kompisar och bekanta som känner för att testa på det.

Innebandy är inte direkt en svår eller krävande sport att komma igång med, det krävs inga egentliga förkunskaper och bara efter ett par gånger kan man spela mot mer erfarna spelare, så länge man har god kondition det vill säga.

Det är inga problem att börja med innebandy i vuxen ålder, till skillnad från många andra sporter. Man kan bilda lag med både vuxna och barn, tjejer och killar, det är inga problem. Det spelar inte någon roll om man är kraftig eller spinkig, innebandy passar alla eftersom tacklingar och andra former av hårt spel inte är tillåtet.

En sak till som gör innebandy till en lättillgänglig sport är att man inte behöver någon dyr utrustning, det räcker med vanliga träningskläder ett par bekväma skor och en klubba, titta in på Sportamore för ett köpa en bra och billig klubba.

Som man spelar kommer man få bra motion och förbättra inte bara kondition utan även smidighet och koordination. Det kommer även att bygga upp muskelgrupper i rygg, stjärt, lår och vader.

Det kan ofta bli många mål i en match och känns därför som man verkligen åstadkommer något som man spelar, vilket alltid är trevligt. Men man behöver inte alla vara offensiva, det finns lika mycket utrymme för de som vill spela back, bollen kommer att flyga överallt på plan så ingen kommer att känna sig utanför.

Är man intresserad av att spela lite mer seriöst kan man söka sig till et korpen-lag. På Korpen.se kan man se om det finns ett sådant lag i just sin kommun.